David Cronenberg är tillbaka med Cosmopolis och här är den fullskaliga trailern. Om du tyckte att det psykoanalytiska dramat A Dangerous Method var mjäkig undrar du säkert om Cronenberg verkligen är “tillbaka” på riktigt. Nog verkar det alltid som om mästaren av bisarr och surrealistisk skräck har försökt leta sig tillbaka till sitt rätta element med våld, sex och allmänt konstiga inslag. Cosmopolis är nämligen en Kafkaesque historia om 24 upp-och-ned-vända timmar i en ung mans liv.

Tyvärr får man dras med Robert Pattinson i huvudrollen. Eftersom jag personligen avskydde Twilight-filmerna och inte finner någon nämnvärt  talang i skådisen, har jag svårt att föreställa mig honom i en Cronenbergfilm. Men David Cronenberg är faktiskt en riktigt bra regissör i bemärkelsen personinstruktör och brukar kunna lyfta skådespelare i de märkligaste situationer. Vi får hoppas att Cosmopolis är såpass bra att inga Twilight-scener poppar upp i skallen mitt under filmen. …Hemska tanke…

Filmen har för övrigt världspremiär någon gång i maj och om den får biopremiär här har jag ingen aning om. Den lyser i vilket fall (i skrivande stund) med sin frånvaro bland premiärdatumen på IMDB.

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print