Mike Wallace har avlidit vid 93 års ålder. Wallace var närmast synonym med det klassiska nyhetsprogrammet 60 Minutes där han verkade under 40 år. Genom åren blev det omkring 800 nyhetsinslag och 20 vunna Emmys.   

Mike Wallace blev känd och delvis även kritiserad för tuff intervjuteknik. Mestadels var han hyllad, men under några år hade han det tufft under ett rättegångsmål mot 60 minutes och CBS. Målet avskrevs, men rättegången och mediauppbådet runt omkring den ledde till en depression som ledde till ett självmordsförsök.

Många minnesvärda intervjuer blev det. Mike Wallace hann med att intervjua otroligt många berömda människor, som världsledare inklusive alla amerikanska presidenter från John F. Kennedy, med undantaget George W. Bush, och andra ledare som Yasser Arafat, Ayatollah Khomeini och Deng Xiaoping. Dessutom lyckades han med att intervjua bland andra Malcolm X, Janis Joplin, Martin Luther King Jr., Johnny Carson och pianisten Vladimir Horowitz.

Mike Wallace avled efter en tids sjukdom i New Haven, Connecticut på kvällen den 7 april.

Wallace lämnade 60 Minutes bara för några få år sedan. Här är Andy Rooneys tack till sin kollega:
[youtube]L1h4vp2c3-Q[/youtube]

Läs mer hos: Dawn eller hos Forbes

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print