Dum Dummare får en uppföljare

Vi trodde verkligen inte att det skulle bli någon Dum & Dummare 2. Om artikeln vi tittat på hade publicerats en dag tidigare hade vi säkert tagit nyheten som ett aprilskämt. Men det är det inte enligt källor. Nu är det officiellt att det verkligen blir en uppföljare av originalet från 1994.   

 

Både Jim Carrey och Jeff Daniels är dessutom med på tåget igen. Men det slutar inte med överraskningarna där. Peter och Bobby Farrelly har jobbat hårt med projektet under en tid, projektet har redan fått grönt ljus och inpelningarna påbörjas redan i september. Hekt säkert får filmen premiär under 2013.

I och för sig såg vi en notis om projektet redan i oktober förra året om att manusförfattarparet Sean Anders och John Morris som skrev Hot Tub Time Machine och Mr. Popper’s Penguins arbetade på ett manus till Dum & Dummare 2. Men det tog vi med en klackspark och avfärdade som en av påtänkta filmer i mängden som utannonseras men inte blir av. Hur manusduon har lyckats med manuset har vi ingen aning om. Men bröderna Farrelly brukar ha stenkoll på det dom gör, vilket i det här fallet helt säkert innebär en film i samma stil med originalet – i samma rappa tempo och med samma urflippade under-bältet-humor.

Att Dum & Dummare 2 blir lika bra som originalet tvivlar jag inte ett ögonblick på. Om du kommer att uppskatta filmen handlar nog mer om du överhuvudtaget uppskattade originalet och hur du ställer dig till den extremt omogna humorn som Dum & Dummare stod för. Faktiskt ser jag fram emot filmen, trots att jag varken är något speciellt fan av  filmen eller av Jim Carrey. Men vi har fått en alldeles för liten dos av den här typen av humor under de senaste åren av mest tråkiga rom-coms. Visst kommer Dum & Dummare 2 att bli en stor succé med tanke på att den kommer att fylla ett visst tomrum av infantil toaletthumor.

Vad jag mest undrar över är om de kommer att få till ett lika bra soundtrack som i originalet. Och kommer vi att få en skymt av Anna Anka den här gången också? Då skulle filmen bli en given succé här i vårt avlånga land. Jag tror jag ska försöka skriva ett par rader till produktionsbolaget och föreslå att dom anlitar den där människan igen…

[youtube]q-hs4rvl3Ss[/youtube]

Få svenska tidningar har snappat upp dum-nyheten, men en är kulturbevakande SVD.

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print