Michael Bay har fått ta emot många upprörda brev under de senaste dygnen. Bay håller nämligen på att uppdatera och omarbeta den enormt populära Serietidings-TVserie-film-TVspels-franchaisen med Teenage Mutant Ninja Turtles, eller TMNT. Det som Michael Bay ville var att göra om berättelsen så att sköldpaddorna kom från yttre rymden. Kanske regissören har fått utomjordingar på hjärnan efter Transformers-filmerna eller så vill han rida på den framgångsvågen. Eller så är han bara respektlös gentemot originalet och tycker att han kan göra vad som helst, vilket han också brukar göra.

Men alla fans kan nu lugna sig. Michael Bay har  lyssnat på alla fans vädjande om att ta sitt förnuft till fånga. Sköldpaddorna får fortsätta vara muterade varelser, precis som i originalet och det som namnet syftar på. Ett offentligt uttalande lyder:

“Fans need to take a breath, and chill. They have not read the script. Our team is working closely with one of the original creators of Ninja Turtles to help expand and give a more complex back story. Relax, we are including everything that made you become fans in the first place. We are just building a richer world.”

Egentligen bygger fansens upprördhet på vad Bay har uttalat sig om i ett inslag på Nickelodeon för ett par dagar sedan:

“When you see this movie, kids are going to believe, one day, that these turtles actually do exist when [we] are done with this movie, … These turtles are from an alien race and they are going to be tough, edgy, funny and completely lovable.”

Kanske Bay inte ens hade pluggat bakgrundsberättelsen eller överhuvudtaget missat franchaisen? Eller bara så något i all hast? Oavsett vad kommer nog Michael Bay hålla tungan rätt i munnen. Fansen låter ingen ge sig på de gröna ninjasköldpaddorna.

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print