Här är en scen som klipptes bort från Chaplins City Lights (Stadens ljus). Det är en sju minuter lång kamp mot en träbit som fastnat i en gatubrunn. Vi känner igen gatuhörnet där scenen utspelas i kommande scener, inte minst i slutet av filmen, då trashanken återser flickan som säljer blommor. Det var menat att just den här scenen skulle inleda filmen, men av någon anledning klipptse den bort. Kanske bromsade den ner för mycket och det hade tagit för lång tid för handlingen att komma igång? Chaplin var f.ö. mästare i “kill your darlings”. Scenen visades i den långa dokumentärserien “Unknown Chaplin, där en enorm skatt av material visades som Chaplin hade kastat bort – och även beordrat att det skulle brännas.

Nedan finns klippet med scenen från Unknown Chaplin, med James Masons introduktion. Bilden är tyvärr dålig. Så du kan även välja att se videon längre ner. Den har betydligt bättre bild, men tyvärr är den helt stum, vilket även det kan upplevas något jobbigt. Mitt specialtips är att börja se den första och sen, efter 20 sekunder spela upp den nedre filmen på youtube med full screen. Då har du ljudet från den övre videon fast du tittar på den nedre. Lycka till och kommentera gärna vad du tyckte!

[youtube]nWuMskY7ZLw[/youtube]

 

[youtube]hcLce2QEcmw[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print