Nalle Puhs film: Nya äventyr i Sjumilaskogen är en mycket bra film och det bästa som gjorts med Nalle Puh sen den första. Jag skulle t.o.m. säga att det är en av de bästa animerade filmerna som gjorts under många år. Det som gör den så bra är att den är enormt lekfull och fantasirik. Man skämtar med formaten, både med bokens och med filmens och låter världarna flyta ihop på ett lekfullt, skojfriskt vis. Det är mer av metahumor i den här filmen än i någon Puh-film tidigare. Karaktärerna är dessutom klockrent gestaltade och vi kan påpeka att filmen bygger på tre olika berättelser från böckerna.   

Ett tips är att köpa DVD-Blu-ray-Combo Pack. Du får både DVDn och Blu-rayversioner. Det är samma bakgrundsmaterial på båda, men på DVDn följer också en kort reklam Timon och Pumba för Blu-ray 3D med.

Tyvärr saknar filmen kommentatorspår. Det är synd eftersom Nalle Puhs film: Äventyr i Sjumilaskogen är en så kreativ, fantasifull film att man hemskt gärna hade velat veta mer om processen bakom filmen.

De bortklippta scenerna med kommentarer av regissörsparet kommenserar något för avsaknaden av kommentarer. Introduktionerna till de korta klippen vittnar även de om en enormt intrikat och fantasifull process bakom filmen där man gjort många svåra val. Bland scenerna finns en längre, originalversion av en sång som utförs av nalle Puh. Sen finns det en rolig scen där kanin ska ta emot vänner på honungsmåltid. Klippen är i regel halvfärdiga, en blandning av skisser och provanimmation. En del är i svartvitt och en del i färg.

Dessutom finns en liten kortfilm, “Balladen om Nelly”, om sjöodjuret i Loch Ness, Nelly, som ser ut som en drake. Det är enkel animation och enkelt tecknad, men den är fantasifull och uteslutande berättad av samma röst på rim och vers. I originalet bryter den engelska berättaren på skotska, vilket är kul med tanke på Loch Ness geografiska position.

Har du barn är det här ett självklart köp. Om du väljer DVD, Blu-ray eller combo-pack, spelar i just det här fallet kanske inte så stor roll. Men det här är definitivt en film som har så mycket glädje och Puh-magi att ditt/dina barn kommer att vilja återvända gång på gång till Sjumilaskogen!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print