Iron Sky

Sedan 2006 har produktionen av den finska indiefilmen Iron Sky pågått och nu ska den äntligen ha premiär. Filmen kommer att visas för första gången den 11 februari, vid Berlins internationella filmfestival.
Det är den finska regissören Timo Vuorensola som står för regin. Han är sedan tidigare känd för sitt arbete med Star Wreck-serien som finns tillgänglig att ladda ner gratis.

Iron Sky är en mörk science fiction/komedi som utspelar sig år 2018. När andra världeskriget tog slut 1945 gjorde ett par tyska forskare ett genombrott inom anti-gravitationsteknologi. Från den hemliga basen på Antarktis skickade sedan Nazisterna upp sina rymdskepp till månens mörka sida.  Där påbörjas sedan arbetet att bygga upp militärbasen ”Schwarze Sonne” (Black sun), där en ny mäktig invasionsflotta ska rustas upp så att nazisterna en dag ska kunna återvända hem och erövra jorden.

Året är nu 2018, USA ska göra sin första månlandning sedan 1970-talet.  Det är 70 år sedan nazisterna lämnade jorden, det är dags för deras ättlingar att återvända till  jorden.

[youtube]kn3cmYJ4Pw4[/youtube]

Vill du veta om Iron sky kommer att visas på en biograf nära dig? På Iron skys officiella hemsida kan du fylla i din mejladress och postnummer så att du inte missar om filmen kommer att visas i en stad nära dig.

Soundtracket till Iron Sky kommer från det Slovenska avant-garde bandet Laibach.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print