Har du hört talas om Shinya Tsukamoto? Om jag säger att han har gjort en del banbrytande experimentella filmer som Tetsuo, går det upp ett ljus? Om inte så har du missat något. Om du inte orkar se Tetsuo-filmerna som nästintill enbart har visuellt fokus och bäst kan beskrivas som monstruös cyberpunk med papperstunn handling, så kan du se hans nya film Kotoko. Trailer och beskrivning har du nedan. Ta en titt, den verkar mycket intressant:    

 

 

Jag har svårt att riktigt få grepp om handlingen i Kotoko även om jag läst en del om den och synopsis. Filmen kan summeras som att den handlar en nybliven mamma som har “double vision”, eller ser dubbelt. Men hon har också psykiska problem och är paranoid. Men när hon sjunger, eller skär sig själv så att blodet droppar överallt mår hon bättre. Men pga av hennes psykiska tillstånd tas barnet från henne. Ska hon kunna få tillbaka sitt barn och kommer hon att kunna besegra sitt sjukdomstillstånd?

Filmen verkar svart, sorglig, makaber, ja allt som vi tycker om med japanska filmer. Nej, det där var halvt på skämt. Jag uppskattar faktiskt Shinya Tsukamotos egensinne och vision. Han är en av de mest intressanta filmskaparna just nu och den här filmen ser ut att kunna vara regissörens bästa på väldigt länge. Alltså ser jag fram emot Kotoko, som har japansk premiär den 7:e april 2012. Vad säger du själv? Verkar inte trailern riktigt intressant?

[youtube]4ExThiXJMMo[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print