Äkta människor

Nu är det bara ett par dagar kvar innan vi får se första avsnittet av SVT´s nya drama/science fiction-serie Äkta människor. En svensk Blade runner har den kallats, där en ny generation av hubotar (humanoida robotar) drastiskt kommer att förändra människors liv.  För vad är det egentligen som händer när robotar blivit så verkliga att man inte längre kan skilja dem från Äkta människor?

Äkta människor utspelar sig i nutid men i ett parallellt universum. Här har människorna tillverkat hubotarna – Ett mekansikt tjänstefolk som gjorts så lika riktiga människor att de kan fungera utmärkt som substitut, i alla områden.

Handlingen kretsar runt Leo och Niska (Andreas Wilson och Eva Röse), de två ledarna för de vilda medvetna hubotarna. I kampen för deras frihet blir Leos flickvän Mimi (Lisette Pagler) kidnappad och han påbörjar sökandet efter henne.
Vi kommer också få följa lagermannen Roger vars hat mot hubotarna växer, framför allt efter hans exfru lever ihop med en, och familjen Engman. Där beslutas det att en begagnad hubot ska köpas sedan morfar Lennarts gamla trotjänare gått sönder, men med den begagnade huboten följer ett mystiskt förflutet…

Serien är skapad av Lars Lundström och Harald Hamrell. Harald Hamrell är också regissören till avsnitten 1-4 och 9-10, övriga avsnitt har Levan Akrin regisserat.

Äkta människor är en samproduktion mellan Sveriges television och Matador Film. I samarbete med Danmarks Radio och YLE. Med stöd av Nordisk Film och TV Fond samt Nordvisionsfonden.

Kudos Film & Television och Shine International har köpt rättigheterna för att göra en amerikansk version och distribuera serien internationellt.

Så missa inte att se den nya svenska satsningen som startar med ett dubbelavsnitt på Söndag, dvs. den 22 januari kl. 21.00 på SVT 1.

För mer information se svt.se

 

<object width="592" height="356" classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="sameDomain" /><param name="src" value="http://svt.se/embededflash/2674340/play.swf" /><param name="allowscriptaccess" value="sameDomain" /><embed width="592" height="356" type="application/x-shockwave-flash" src="http://svt.se/embededflash/2674340/play.swf" wmode="transparent" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="sameDomain" allowscriptaccess="sameDomain" /></object></p>
Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print