Puerto Rico under 50-talet. Korruption är bara förnamnet och hit letar sig den försupne journalisten Paul Kemp (Johnny Depp) för att jobba på en döende tidningsredaktion. Alla texter har ett högt mått av PR-värde, och är inte alls av den samhällsdebatterade journalistik som Paul hade förväntat sig.

Filmen är baserad på Hunter S. Thompsons roman om sina egna upplevelser av 50-talets Puerto Rico. Vi följer Paul genom sin resa över ön och det innebär att det blir väldigt mycket Johnny Depp. Nu påstår jag inte att han är en dålig skådespelare, tvärtom. Det är han som lyfter hela filmen, men han hade kanske behövt någon som hjälpte honom att bära filmen i vissa scener.   

Chefsredaktören Lotterman spelas av Richard Jenkins och är den som slänger ur sig flest minnesvärda citat. Det blir dock lite för mycket av sådana tillslut. Det är som om regissören, Bruce Robinson, har en allt för hög tanke som inte riktigt når fram.

Sen hade jag gärna sett mer av den diamantbeklädda sköldpaddan. Den enbart skulle jag kunna skriva en lång analys om. Vad den skulle kunna representera i filmen så väl som vad den symboliserar i denna korrupta värld som filmen speglar. Sköldpaddan skulle även kunna tolkas i dagens samhälle, men nu ska jag inte gå in allt för mycket på den i och med att den bara syns en kort stund hemma hos den beryktade och framgångsrika Sanderson (Aaron Eckheart).

Paul kommer snart i kontakt med Sanderson, som nästintill tvingar Paul att börja skriva för honom i PR syfte för hans suspekta hotellplaner. Vore det inte för Sandersons vackra flickvän Chenault (Amber Heard), skulle nog Paul hålla sig långt borta från Sanderson. Istället tar han alla tillfällen han får att vara henne så nära som möjligt.

Filmen är på många ställen mycket fint filmad. Lite för mycket närbilder, den kommer fungera alldeles utmärkt att se hemma på en liten tv-skärm istället för en stor filmduk. Den börjar bra och håller ett lagom högt tempo, men blir lite väl uttjatad framåt slutet. Filmen är två timmar lång (1timme och 59 minuter) och jag orkade nog med ungefär en och en halv timme innan jag tyckte att den började spåra ur allt för mycket, utan detaljer kan jag säga så mycket som om att jag gärna hade sett ett helt annat slut.

Betyg: 3

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print