Den svenska filmen Avalon har premiär den 24/1 2012. Filmen har fått stor internationell uppmärksamhet och fick i höstas kritikerpriset för bästa debutfilm på Torontos filmfestival. 10 biobiljetter lottas ut, vilket innebär att fem lyckliga vinnare får två biobiljetter var. Allt du behöver göra är att svara på tre busenkla frågor! Se trailer coh läs mer om både filmen och om tävlingen nedan:

 

Handling:

Efter att ha avtjänat en tid med fotboja åker Janne, en föredetta festfixare, till Båstad för att öppna en exklusiv nattklubb och få sitt liv på fötter. Under den kändistäta tennisveckan gör han sista förberedelserna inför öppningen, umgås med systern Jackie och njuter av livet som stundande krogkung. Men bara några dagar innan premiären orsakar Janne en katastrofal olycka och hans alltmer desperata försök att hantera situationen drar honom in i en mörk nedåtgående spiral. Med Johannes Brost, Peter Carlberg och Léonore Ekstrand. Se trailer nedan!

Tävlingen!

Skicka ditt svar senast den 15: januari på elektronisk väg till: david@filmmedia.se
skriv “Avalon” i ämnesraden. Glöm inte att bifoga din fysiska postadress!
Vi vill alltså ha ditt svar senast den 15:e januari.

Vill du ha en extrachans att vinna ska du gilla Filmmedia på Facebook, här i länken eller i högerspalten. Då får ditt namn vara med två gånger i dragningen. Skriv “gillat” i e-brevet, samt skriv ditt Facebooknamn om detta skiljer sig från det i din e-post.

frågor:

1) Johannes Brost som spelar i Avalon blev känd som lustigpettern “Joker” i en svensk såpa som gick länge på svensk TV. Men vad hette egentligen TV-serien?
a) Varuhuset
b) Dynastin
c) Rederiet

2) Avalon handlar om en snubbe som haft fotboja. Fängelser är populära i svenska filmer. Vilket komikergäng gjorde Släpp Fångarne loss det är vår?
a) Galenskaparna & After Shave
b) Lorrygänget
c) AB Svenska Ord

3 En nattklubb få stort utrymme i Avalon. Men vad får stort utrymme i  S/y Glädjen?
a) I Himalayas berg
b) Babben Larssons bakdel
c) En båt

Avalontrailer:
[youtube]QvfLEinsncM[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print