Inte att förglömma: Vi ju även de lyckliga bloggarna som på olika sätt själva är inblandade i film och TV-projekt och som på sina bloggar skriver om sina projekt. Själv, även om jag har praktisk utbildning, har jag inte lyckats göra någonting på flera år. Jo, okej då, jag håller på med utbildningsarrangemang i form av att anordna filmkurser. Men jag längtar ibland  efter tid och möjlighet att återvända själv till filmen på ett mer praktiskt plan. Familj och andra projekt måste i nuläget få komma före.

Men man kan ju alltid läsa om vad andra håller på med, inspireras och avundas, om inte annat för att hålla drömmarna vid liv. Läs mer efter hoppet om vad de “praktiska” skriver om på sina bloggar! :   

 

Först måste jag nämna min vän och tidigare skribent hos oss på Filmmedia som tyvärr fått alldeles för mycket att göra för att i nuläget kunna vara en del av vårt fina team. Sara Bergmark Elfgren är medförfattare till ungdoms romanen Cirkeln som är den första i en trilogi. Sara jobbar också som manusförfattare och skriver om filmprojekt på sin blogg Glory Box. Just nu pågår en filminspelning av en kortfilm hon har skrivit, som du också kan följa på bloggen.

En som bloggar på engelska och med iver vill marknadsföra svensk film och TV internationellt, är Joel Burman med sin blogg Deny Everything. Producentutbildade Burman arbetar bl.a. med Elsas Värld som gör succé på TV3. Förutom intressanta och personliga tankar om film och TV, publicerar han podcasts, egna och andras, som är riktigt trevliga att lyssna på. Ljudet tillför bloggar något som är inte allt för vanligt.

Onyanserat är till innehåll något av en konkurrent till Fimmedia, med en högst blandad kompott. Men så här i juletider få vi vara generösa och gräva nerstridsyxorna. Bloggen drivs av flera personer som regisserat, skrivit och producerat långfilmer som har gått på svenska biografer. Som sagt, det är ett blandat innehåll vilket innebär att det inte är något särskilt tema som dominerar. Man kanske skulle önska att de skrev mer om film och filmande. Men så här i jul är det ju i allafall kul att de har en kalender och lottar ut roliga priser.

För att vara rättvis mot mina trogna skribenter och knyta an till kalendern, så kan jag nämna att även Gustav Baconcini har en julkalender på sin blogg Have You Forgotten. Gustav har också haft mycket att göra på sistone, men skriver ändå här hyfsat regelbundet. Han jobbar inte med film, men har i allfall läst film och skriver mycket bra tycker vi alla. På sin blogg skriver han dock mest om musik.

Ni får jättegärna skriva en kommentar eller t.o.m. mejla (se info-sidan) om vad ni vill att vi ska ta upp av det som händer i filmbloggosfären. Har ni fler “praktiker” som ni vill upplysa om, så kan vi ta ytterligare ett varv vid ett annat tillfälle. Mina inlägg om filmbloggar och vad de pysslar med återkommer efter nyår.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print