Flavorwire har publicerat 30 stycken otroligt intressanta och stämningsfulla fotografier som Stanley Kubrick själv tagit av New York och Chicago under slutet av 40-talet. Jag rekommenderar starkt att gå in på sajten och titta lite. Längre ner, efter “hoppet” har du länkar till inläggen och några exempel Kubricks fotokonst:   

 

Bilderna är verkligen stämningsfulla. Man blir glatt överraskad över att Stanley Kubrick var en så bra fotograf. Men jag tror att hans bildsinne också är en av nycklarna till hans framgång som filmskapare. I hans första film som fick uppmärksamhet, Killer’s Kiss, och var den film som startade Kubricks fantastiska karriär, stod han själv för nästan allt. Han producerad, gskrev manus, men stod också bakom kameran.

Flavor Wire har publicerat Kubricks bilder i omgångar. Du kan se Kubricks foton från Chicago här och de från New York hittar du här. Det är som sagt allt som allt 30 foton, varav några du ser här nedanför.

Tips! Läs även: Dennis Hopper – Fotografen

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print