Eliah Wood säger i en intervju att Sagan om Ringen kan bli föremål för en 3D-konvertering. Och det är väl en logisk utveckling. Titanic och Star Wars är ju på gång, liksom flera av Walt Disneys klassiker. Nästa år får både “The Phantom Menace” och Lejonkungen nypremiär på biograferna i 3D.

Elijah Wood säger till Den of Geek i en intervju:      

 

I think it would be cool to see. There’s talk of releasing a dimensionalised trilogy eventually. I’m okay with doing post-process 3D, as long as someone takes the time. What I’m upset about is when a movie doesn’t have the budget and the time to devote to it and they’re not fine-tuning the detail of that, because it can look really bad and cheap. But I know that they wouldn’t dimensionalise it unless it was a super meticulous process.

 

Och med tanke på att Peter Jackson diggar 3D fett, vilket han visat som producent av Tintin-filmen, är han nog ivrig att få se Sagan om Ringen 3D. Sen får man väl tänka på vilken enorm bio-succé filmerna var. Det skulle rassla rejält i kassan hos regissören-författaren-producenten, med trippla royalties ovanpå lönen för 3D-konverteringsmödan.

Kanske vi till och med får se lite små-nya versioner av filmerna, med ännu både gammalt-icke visat och kanske till och med nyinspelat material. Längre stridsscener? Legolas som kastar Gimli, ytterligare ett par gånger? Samt extra-extra utdragna avslutningsscener i Sagan om Konungens återkomst ???

Det återstår att se. Iallafall finns också här en person som gärna skulle vilja återuppleva film-trilogin Lord of The Rings på bio igen, även om jag aldrig riktigt fattat tjusningen med 3D-film och ännu mindre med 3D-konverteringar. För mig kvittar det i vilket format.

Hur ställer du dig själv till en 3D-konvertering av Lord of The Rings? Diskutera!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print