Om du inte har uppmärksammat det lottar vi ut tre exemplar av Bilar 2 på DVD & Blu-ray (tävlingen håller på till den 20:e november). Combo-utgåvan med både DVD & Blu-ray av filmen finns i butikerna den 23:e november. (Om du inte vill tävla kan du förboka/beställa filmen Bilar 2 här hos Ginza!)

Förutom filmen Bilar 2 får du hela två kortfilmer: Semester på Hawaii med karaktärerna från Toy Story 3 och Air Mater med Bilarna( frå Bilar och Bilar 2 så klart). Läs klart recensionen av utgåvan efter “hoppet”:    

 

 

Först och främst innehåller utgåvan 2 separata skivor. Blu-rayskivan är blå, DVD-skivan är diskretare och silverfärgad. Du kan välja svenskt eller engelskt tal på båda filmerna. Eller finländskt för det finns faktiskt också. Förutom kortfilmerna finns lite trailers och nyheter på extramaterialet. Dock finns kommentatorspåret enbart på Blu-rayskivan. På skivan finns också en liten varningstext att det kan hända att din Blu-rayspelare inte kan visa allt extramaterial. Men det tror jag är rätt sällsynt. Har du en hyfsat ny spelare bör det inte vara något problem.

Bilar 2 är överlag en trevlig familjefilm, en fartfylld och actionpackad uppföljare, i ännu högre tempo än originalet (om det är möjligt… Ja det är det!) Oavsett om du har Blu-ray eller inte ska du veta att både bild och ljud på båda skivorna och versionerna av filmen är top-notch, mycket bra. Du kommer alltså att ha god behållning av båda.

Det enda som retar mig en smula, faktisk, är att den svenska textningen ser lite väl “pixlig” ut, särskilt på DVD-versionen, som om programmerats fram på en 8-bitars NES. Jag kan inte för fem öre förstå varför man gör en så grundläggande och estetisk fadäs när den tekniska nivån är så hög.

Nåväl, utgåvan är överlag prisvärd och innehåller trevligt extra-godis, säkert kommer ungarna att älska att få både huvudfilmen och kortfilmerna. Den har för övrigt redan nåt otroliga framgångar på bio och den kommer säkert att sälja som smör i julhandeln. Eller som ett pressmeddelande säger:

Bilar” var den största animerade filmen 2006. Den Oscar-nominerades och vann en Golden Globe för Bästa animerade långfilm. ”Bilar 2” är den den fjärde mest framgångsrika Pixar-filmen på bio i Norden efter ”Hitta Nemo”, ”Upp” och ”Råttatouille.

Bilar 2” har setts av närmare 1,4 miljoner biobesökare i Norden och när den nu släpps på Blu-ray och DVD levereras över 600 000 exemplar till butik den 23 november. ”Bilar” är det största varumärket för Disney Consumer Products under 2011 både sett till antal licenstagare och till omsättning. Enbart i Norden finns det 150 licenstagare på ”Bilar 2”.”

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print