Hmm, egentligen borde vi låta Telia betala för det här inlägget… Dyrt…. Men när “vanliga” människor får chans att se ovanliga filmer kan inte Filmmedia låta bli att göra den svenska delen av mänskligheten en tjänst.

Telias videobutik har plockat hem några av Stockholms Filmfestivals filmer. En hel de är så nya och “rara” att de t.o.m. är riktigt svåra att ladda ner, eller snarare finns de helt enkelt inte på nätet. Så du gör både dig själv en tjänst och hela filmbranschen om du utnyttjar tjänsten. (Usch, nu går vi alldeles för långt med reklamen för Telias Video on demand. Jag tror bestämt att jag ska skicka dom en räkning!) Se filmerna nedan:  

 

 

Traditionellt får svenskarna vänta upp till 120 dagar från biopremiär till distribution i andra kanaler. Undernovember sker ett undantag då tio av filmerna på Stockholms filmfestival får parallell premiär i Teliasvideobutik i en Festival on Demand. Filmerna finns tillgängliga från den 9 november – samma dag somStockholms filmfestival startar.

 

Filmerna i Festival on Demand:

On the ice av Andrew Okpeaha Maclean (Drama)
Buck av Cindy Meehl (dokumentär)
E-love av Anne Villacèque (Fransk TV-prod.)
Falling overnight av Conrad Jackson (USA, kärlek/melodram)
Here av Braden King (USA, Drama)
Silver Tongues av Simon Arthur
Smuggler av Katsuhito Ishii (JAPAN)
Terri av Azazel Jacobs (USA)
Vaquero av Juan Minujín (Argentina)
The art of getting by av Gavin Wiesen (USA)

Samtliga filmer är länkade till IMDB. Men ta betygen med en nypa salt. Lite mer udda filmer och Indie-produktioner får ofta lägre snittbetyg än mainstreamfilmer, även om de ofta är mer intressanta.

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print