Filmmedias Gambling-tema fortsätter med ett gästinlägg av Johan Kronberg som vill ge dig ett filmtips: en riktig pokerklassiker!

Om du söker en gammal klassisk cowboy/western film med en twist av poker så är 5 Card Stud filmen för dig! Medverkande i filmen är bland annat Dean Martin och Robert Mitchum.

Historian är att en man upptäcks med att fuska i en runda av poker och det slutar med att mannen hängs av de andra spelarna. Spelet som de spelar kallas 5 card stud och är en gammal variant av poker som de tidsenliga cowboysarna spelade i salongerna. Det har funnits mängder med historier kring 5 card stud eftersom just svindel och fusk var vanligt.

Det som sedan händer är att filmen utvecklas till en thriller med inslag av paranoia eftersom spelarna som hängde den fuskande mannen, börjar dö en efter en. Det som gör filmen annorlunda från andra westernfilmer är just att denna typ av historia med de paranoida inslagen kan finnas i princip vilken typ av modern thriller. 5 Card Stud kanske aldrig blev lika välkänd som en annan pokerrelaterad film såsom The Sting (med Robert Redford), men den är sannerligen fylld av spänning ändå och klart sevärd, oberoende om du är Dean Martin-fan eller inte.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print