I dagarna går inspelningen ingång av filmatiseringen av Kajsa Ingemarssons bästsäljande roman Små citroner gula. I den stjärnspäckade casten ser vi bland annat Rakel Wärmländer, Josephine Bornebusch, Johan Rabaeus, Tomas von Brömssen, Richard Ulfsäter.

SMÅ CITRONER GULA regisseras av Teresa Fabik, som tidigare gjort ”Prinsessa” och ”Hip Hip Hora!”, och är baserat på ett manus av Ella Lemhagen och Lars ”Vasa” Johansson. Filmen bberäknas få biopremiär 2013.  

 

29-åriga Agnes älskar sitt jobb i restaurangbranschen, maten, temperamentet, dofterna. Och hon älskar sin pojkvän: den snygge rocksångaren Tobias. Men plötsligt förlorar hon allt. Hon får sparken från Guide Michelin-krogen Le Bateau Bleu efter en incident med den osympatiske krögaren Gerard. Samtidigt lämnar Tobias henne för en storbystad 21-årig sångerska. Förkrossad flyr hon hem till lilla byn Länninge – till tryggheten och de välbekanta rutinerna i matlagningen med mamma Maud. Men så kommer ett telefonsamtal som förändrar allt…

SMÅ CITRONER GULA är en charmig berättelse om när saker inte blir riktigt som man tänkt sig. Om mod och kärlek, om att följa drömmar – och om magin i mat.

I huvudrollerna som Agnes och hennes bästa kompis Lussan ser vi Rakel Wärmländer (”Se upp för dårarna”) och Josephine Bornebusch (tv-serien ”Solsidan”, ”Så olika”). I övriga roller ser vi bl a Tomas von Brömssen, Anki Lidén, Johan Rabaeus, Sverrir Gudnason, Eric Ericson och Richard Ulfsäter.

Kajsa Ingemarssons bästsäljande roman ”Små citroner gula” har sålt i ca 750.000 exemplar bara i Sverige och utgiven i över 15 andra länder. Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess gett ut sju böcker som också översatts till många språk. Hon är en av våra mest lästa och uppskattade författare.

Inspelningen av SMÅ CITRONER GULA sker i Stockholm och Trollhättan. Filmen är producerad av Pontus Sjöman på Tre Vänner, i samproduktion med Nordisk Film, samt med stöd från Film i Väst, SVT, Canal +.

SMÅ CITRONER GULA beräknas få biopremiär 2013.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print