Här har du ett väldigt intressant lästips: I The Guardian kan du läsa ett exklusivt utdrag ur “mockumentär”-mästaren Michael Moores kommande självbiografi Here Comes Trouble: Stories From My Life som publiceras den 19 september.

I boken beskriver Michael Moore han fått uppleva sig som den mest hatade mannen i hela USA. Han berättar bland annat om händelserna   runt 9/11 och om sin dokumentär (min egen hastiga översättning från engelskan):

 

Varför var jag fortfarande vid livet? För mer än ett år sedan hade jag utsatts för hot, trakasserier och till och med övergrepp i fullt dagsljus. Det var under Irakkrigets första år då jag fick höra av en hög säkerhetsexpert (som  ofta används av den federala regeringen för att förhindra mord) att “det finns ingen i Amerika förutom president Bush som är i större fara än du “.

Hur i hela friden gick det här till? Hade jag dragit på mig det här själv? Visst jag hade det. Och jag minns det ögonblick det hela började.

Michael Moore beskriver hur han kommit till Oscargalan för att ta emot sitt pris för “Bowling for Columbine“, trots att han egentligen var ovälkommen:

Fakta som få känner till: de två första orden som Oscarvinnaren får hör direkt efter att man vunnit en Oscar och lämnar scenen kommer från två attraktiva ungdomar i festkläder som anlitats av akademien för att möta en bakom ridån. Medan kalabalik och kaos rasade på, stod den unga kvinnan i designerklänning där, ovetande om faran befann sig i och sa följande ord till mig: “Champagne” och sträckte fram ett champagneglas.

Den unge mannen i uppsträckt smoking stod bredvid henne och sade sedan omedelbart: “Breathmint?” Och han höll ut en halspastill.

“Champagne” och “breathmint” är de två första ord alla Oscarsvinnare får höra. Men lyckliga jag fick höra ett tredje. En ilsken scenarbetare gick ända fram till mig och skrek så högt han kunde i mitt öra: “ASSHOLE!”

Läs hela utdraget i original hos: The Guardian

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print