Det har surrats och spekulerats en hel del den senaste veckan och ryktena visar sig vara helt sanna: Eddie Murphy får leda nästa upplaga av Oscarsgalan.

 

Den mörkhyade komikern har gjort succé som “underdog” och jobbig sidekick i en rad filmer. Genombrottet var 1982 i 48 timmar och gjorde succé i Ombytta roller året efter. Aftonbladet är så vänliga att hinna med i sin korta notis att påminna oss om Murphys skandal 1997 och menar att stjärnan hållit en låg profil därefter. Men jag är inte säker på att den haft mycket inverkan. Däremot har Hollywood förändrats mycket under 90-talet och 00-talet. Han har också hunnit med en hel del filmer efter det, som Knubbigt regn och som Åsna i Shrek-filmerna. Dessutom blev han nominerad för bästa biroll 2006 för sin insats i Dreamgirls. Han fick ingen Oscar, men å andra sidan har Murphy dejtat Halle Berry, så han har verkligen inget att klaga över.

Oscarproducenten Brett Ratner är i vilket fall glad över att ha kunnat fånga in Murphy som han kallar komiskt geni:

“Eddie is a comedic genius, one of the greatest and most influential live performers ever. I know he will bring excitement, spontaneity and tremendous heart to the show.”

Nu är frågan vad du tycker om Murphys åtagande. Tröttsam gäspning eller en frisk fläkt?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print