Kul nyhet både för nostalgiker och en ny generation att upptäcka en gammal klassiker: Stjärnhuset, den gamla julkalendern från 1981 ges ut på DVD den 26:e oktober 2011. Läs mer och återupplev vinjetten efter “hoppet”:  

I stjärnhuset berättar Myta (Sif Ruud) grekiska sagor och myter för Astro (Johannes Brost). Programmet var en av mina egna favoriter. Jag kommer väl ihåg hur de trollade fram stjärnbild efter stjärnbild genom de 24:a avsnittet och hur jag öppnade kalendern. Mycket lärorikt med klassiska historier som “Jason och det gyllene skinnet”, “Herakles stordåd” och mycket annat. Rekommenderas varmt till alla föräldrar, men vissa berättelser kan vara lite skrämmande för de yngsta.

[youtube]7WiyTUfG9-w[/youtube]

Se andra kommande titlar från SVT här i SVT-butiken

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print