Wuxia hade premiär för några dagar sen i Kina. Filmen är en remake av klassikern från 1967, The One-armed Swordsman. Den nya versionen, med fighter i modern Hong Kong-stil får redan högt betyg på stora filmsajter. Här nedan kan du se den långa trailern! (och jämföra med originalet.) 

Synopsis i kortform: “A sinful martial arts expert wants to start a new tranquil life, only to be hunted by a determined detective and his former master.”

I Wuxia får du se riktigt bra skådisar som Donnie YenKara Hui och Takeshi Kaneshiro. Filmen har dessutom gjorts av Peter Chan, en av Hong Kongs absolut bästa filmskapare med riktigt stora klassiker bakom sig som Han är kvinna, hon är man och Bara vänner – en kärlekshistoria.

Här är trailern:

[youtube]WlMlYuEQSnI[/youtube]

Jämför gärna med det gamla originalet, också riktigt sevärd. Filmen blev så populär att den fick ett par uppföljare, samt en japansk samproduktion: Zatoichi Meets The OneArmed Swordsman:

[youtube]jd8GXguZJfQ[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print