SFIs 3-åriga experiment “Filmnyheterna” har bommat igen. Filmsajten, eller bloggen, som var en tjänst från Svenska Filminstitutet diskuterade film i allmänhet, men främst svensk film. Den sista artikeln publicerades den 30 juni. 

Enligt redaktör Susanne Roger har Cissi Elwin hävdat: ”Filmnyheterna ska bli lika oumbärlig för den svenska filmbranschen som Resumé är för reklamvärlden”.

Visst var det ett trevligt diskussionsforum för svensk film, men jag undrar om bloggen spelade någon större roll. Det finns yngre bloggar, liksom den här, som lyckats bättre med att dra läsarskaror och säkert skapat lika mycket debatt.

Det finns fler frågor ang. SFIs projekt “Filmnyheterna”. Jag tror inte att medverkarna deltog speciellt mycket i film-bloggosfären och lyckades marknadsföra sig särskilt mycket bland de sociala medierna.

Jag förstår inte varför SFI ville ha en fristående filmsajt, när allt kunde packats in på SFIs egen sida på ett mer kostnadseffektivt sätt. Det fanns förvisso krönikor av kända branschmänniskor, men hur många läste egentligen dessa? Det fanns också annat smått och gott, som intressanta artiklar och mycket nyheter om Svensk film. Det är synd att Filmnyheterna inte lyckades hävda sig bättre. Totalt sett var det en bra och matig filmsajt.

Om du har vari inblandad i “Filmnyheterna” på något sätt och läser detta, så skall du veta att Filmmedias dörrar står öppna….

Och du som står utanför det hela, kanske har tittat in på Filmnyheterna nån gång då eller då, eller följt sajten troget, vad säger du? Kommer du att sörja Filmnyheterna?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print