Ett intressant pressmeddelande damp ned i filmmedia-mejlen:
Twilight-regissören Catherine Hardwicke kommer att regissera filmen om en av Sveriges mest omskrivna och skandalomsusade kärlekspar; Anita Lindblom och Bosse Högberg. Den hyllade och prisbelönade Noomi Rapace och Ola Rapace ska spela huvudrollerna i filmen om Anita Lindblom och Bosse Högberg. Inspelningen kommer att gå igång hösten 2011 i Stockholm, med planerad biopremiär vintern 2012.
Catherine Hardwicke har bl a regisserat publiksuccén ”Twilight”, med Kristen Stewart och Robert Pattinson.

“- Jag blev förälskad i manuset – det kastar oss in i svensk 60-tals kändiskultur i technicolor, en värld där namn är viktigare än personlighet. Inspirerad av en sann historia – den vilde, karismatiske boxare Bosse Högberg och den glamorös popdivan Anita Lindblom, som delade ett omättligt beroende av berömmelse. Vi följer Bosse in i ringen där han kämpar med näbbar och klor för att överleva, Anita på scenen när hon förför Sverige, och deras liv tillsammans där de krockar med den svenska staten,” förklarar Hardwicke.
“- Den hårda, fantastiska Noomi Rapace och övertygande skådespelaren, Ola Rapace, som har boxats i fyra år för denna roll, är en dynamisk kombination – en regissör dröm, säger Catherine Hardwicke.”

Senast såg vi Noomi Rapace och Ola Rapace i Pernilla August prisbelönade publiksuccé ”Svinalängorna”. Noomi Rapace fick sitt stora nordiska och internationella genombrott med Millennium-filmerna och är nu närmaste aktuell i Hollywood filmen ”Sherlock Holmes – A Game of Shadows”.

Helena Danielsson, producent på Hepp Film kommenterar:

“- Detta har varit ett drömprojekt för oss från allra första början. Vi har utvecklat det i flera år tillsammans med manusförfattaren Peter Birro som skrivit ett fantastisk manus på en historia där verkligheten överträffar dikten. Dessutom har vi återigen får nöjet att arbeta med två av Sveriges mest spännande skådespelare – Noomi Rapace och Ola Rapace – och med en så renomerad och passionerad regissör som Catherine Hardwicke känner vi att detta kommer att bli en otroligt rafflande resa,” säger Helena Danielsson.

Filmen produceras av Malte Forsell på Garagefilm International AB och Helena Danielsson på Hepp Film tillsammans med Maria Dahlin på Hepp Film, i samproduktion med Nordisk Film, Lone Korslund samt Paradox Entertainment AB, Fredrik Malmberg & Gudrun Giddings. Nordisk distributör är Nordisk Film.

Filmmedia Reds kommentar: Frågorna jag ställer mig är:

 • Hur fanken skall Noomi och Ola kunna spela mot varandra om bara en femtedel av vad skvallerpressen skrivit är sant?
 • Vad var det för speciellt egentligen med paret som skall gestaltas?
 • Kommer projektet överhuvudtaget bli av med Catherine Hardwicke som regissör
 • och varför vill hon överhuvudtaget göra denna lilla film i Sverige?

Men visst, Peter Birro är en skarp manusmakare och hans dialogkonst är något man alltid ser fram emot. Ingen i hela Svea Rike kan skriva dialog som Birro, den saken är säker. Vad tror du själv?

Även Aftonbladet snappade upp filmnyheten.

Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print