Monty Python-gänget har ju haft stora problem med att återförenas och en ny film har varit nästan otänkbar. Men nu kommer gänget med John Cleese, Terry Gilliam och Michael Palin att enas på nytt, ja alla utom tjurskallen Eric Idle. Och det gäller faktiskt film. 

Det blir en 3D-animerad sådan där gänget enas. Och det blir en film om Graham Chapman som dog för bra många år sen. Men vad passar egentligen bättre än Chapman? – Han spelade ju huvudrollen i flera av Python-gängets filmer.

Aftonbladet har skrivit om Monty Python-nyheten, men tyvärr publicerat en delvis felaktig rapport från TT-Spektra. De skriver att boken “A liar’s autobiography”, som filmen skall bygga på, är en självbiografi, men det är inte helt sant. Det är en hyfsat lögnaktig bok om Grahams liv, skriven av förutom Graham själv tillsammans med David SherlockAlex MartinDouglas Adams, och David A. Yallop. Douglas Adams bidrag är en sketch som Graham och Adams gjorde tillsammans för en TV-pilot, Out of the Trees, men här omskriven som om det skulle vara en verklig händelse.

“Spelar” gör faktiskt Graham Chapman själv, genom sin egen röst. Han spelade in boken på ljudband strax innan sin död.

Till råga på allt är Bill Jones, Ben Timlett och Jeff Simpson som skapade TV-serien Monthy Python’s Flying Cirkus engagerade. De producerar och regisserar filmen.

Läs mer hos NY Times och Reelz Channel

Tips! Lyssna på Chapman själv här! : A Liar’s Autobiography, read by Graham Chapman – part 1 (.MP3, 52 MB) från (.zip)

 

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print