Nu har de två The Hobbit-filmerna fått snygga undertitlar och premiärdatum.Den första delen av Peter Jacksons filmatisering av Bilbo-sagan med Martin Freeman i titelrollen får premiär den 14 december 2012 och den andra Hobbitfilmen den 13 december 2013.

Titlarna på respektive film blir The Hobbit: An Unexpected Journey och The Hobbit: There and Back Again, vad nu dom titlarna skall vara bra för.

Båda filmerna spelas in helt i 3D och Jackson lovar också att den senaste ljudtekniken används.

Den 15 år äldre Ian McKellen återvänder i Hobbit-filmen som utspelas 60 år tidigare än Sagan om Ringen, samt återkommer en rad andra skådisar från Ringen-filmen. Nyligen meddelade “Dr Watson-skådisen” Freeman att  han återförenas med “Sherlock Holmes” eller Benedict Cumberbatch, som “Sherlock“-stjärnan heter, också joinar filmen.

Läs mer om The Hobbit hos Filmmedia. Läs mer om senaste Hobbit-nyheten hos Movieline eller Collider

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print