Har du hängt med en aningen i nyhetssvängen de senaste dagarna vet du att Lars Von Trier har “bannlysts” från Cannes-festivalen. Nåja, Bannlyst är kanske ett hårt ord. Man bad honom lämna festivalen även om han bad om ursäkt för sina skojfriskheter. Även Kirsten Dunst upprördes av regissör Triers nazistinspirerade skämtlynne.

Dunst sa (enligt AB): “Det han sa var idiotiskt och kränkande, vi andra borde ha bett honom hålla käft.”

EW.COM diskuterar fallet Trier tillsammans med en annan skandalpelle – nämligen Arnold Schwarzenegger. Nättidningen funderar över om kändisar, eller “celebrities” får bete sig hur som helst. Men de frågar sig också om Triers skämt speglar hans filmer.

Skall man tolka filmerna efter Triers skämt? Och var går gränsen egentligen mellan svart humor och osmakligheter? En sak tror jag vi i alla fall kan enas om och det är att det finns en slags hänsynslöshet i Von Triers utspel. Dansken skämtar så som han behagar oavsett hur det drabbar de andra medverkanden i filmen, skådespelare som Kirsten Dunst, Skarsgård eller andra inblandade och till och med sponsorer.

Har du någon åsikt i fallet eller blev Von Trier utslängd från en minivåg skapad av en storm i ett vattenglas?

[youtube]x_xsm46s2Gg[/youtube]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print