Charade är Stanley Donans spännande filmklassiker från 1963. Den är kanske inte lika raffinerad eller “finslipad” som en Hitchcockfilm, men Charade är ändå nästan så nära man kan komma en “Hitchcock” utan Spänningsmästarens egen signatur. Lägg till fantastiska karaktärsskådespelare som George Kennedy, Adrey Hepburn, Walter Matthau och James Coburn och du har en riktigt intressant  klassiker att se fram emot.

Charade kan beskrivas som en “who-did-it-murder-mystery” i bästa Agatha Christie-stil. En man till kvinnan spelade av Audrey Hepburn mördas och ett antal skumma män är intresserade av en avsevärd pengar som han har stulit.

Vem skall hon kunna lita på? Och hur mördades egentligen hennes make? Många är frågorna och filmen gör det inte helt lätt för åskådaren att reda ut dom.

Charade är en riktigt smart thriller med ett härligt karaktärsgalleri. Så vill du se något annat än förutsebara gäspningar som dagens Hollywood är Charade ett riktigt trevligt filmtips!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print