När det är ont om intressanta filmnyheter och vi inte har lust att överösa er med en massa ytligt kändisskvaller kan vi istället tipsa om en kort artikel: I en krönika i SVD idag skriver Astrid Söderbergh Widding om ett UR-program som handlar om myten om mödomshinnor. Jag har själv inte sett programmet, men det verkar intressant. Hur kan forskning från 2000-talet egentligen slå hål på tusen år gamla myter lika lätt som man enligt myten spräcker en oskuld?

Som sagt, jag har inte sett programmet, men den korta krönikan är högintressant och summerar programmet. Men framförallt är den otroligt välskriven. Den stod verkligen ut ovanför TV-tablån. Astrid är alltid duktig, men när hon samtidigt är engagerad och riktigt på hugget, så ligger det på en mycket hög nivå, snäppet över de flesta mediakritikerna.

Jag önskar dock, för mig som inte sett programmet, att hon mera gick in på de aspekter hon var kritisk över. Som nu är det mest en intressant summering över ett problem, men själva inlägget rätt lite av egen kritik och uppmuntrar inte särskilt till fortsatt debatt.

Nåväl, jag får väl hålla utkik efter repris på programmet för att få reda mer på vår patriakalt dominerade världsuppfattning. Eller är det något vi kanske kan utveckla här i bloggen? Hur tycker du egentligen att mödomshinnor skildras i media? Nåja, jag tänkte bara informera dig om en kort, men välskriven artikel, som kombinerar media med föreställningar som är djupt rotade i våra samhällen. Mera meningsfulla och medieskarpa inlägg i dagspressen, tack.

Läs artikeln här

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print