Regissören från American Psycho är tillbaka med The Moth Diaries – en gotisk vampyrfilm som utspelar sig på en internatskola för flickor.

Tänk internatskola för flickor, tidigt 70-tal. Tänk tonårstjejer som lever tätt inpå varandra och formar starka vänskapsband. Tänk en lillagammal boknörd till huvudperson … som börjar misstänka att den nya tjejen i korridoren är vampyr.

Låter det spännande? Då ska du hålla ögonen öppna efter The Moth Diaries. Det är Mary Harron (I Shot Andy WarholAmerican Psycho) som har skrivit och regisserat filmversionen av Rachel Kleins roman med samma namn.

I boken, som är skriven i dagboksform, är huvudpersonen namnlös, men i filmen heter hon Rebecca och spelas av Sarah Bolger (Mary Tudor i The Tudors).

I rollen som Ernessa, som kanske är vampyr, ser vi modellen Lily Cole, som spelade Valentina i The Imaginarium of Doctor Parnassus. Scott Speedman, från Underworld-filmerna och gamla teveserien Felicity, spelar Rebeccas lärare.

Förlagan är starkt inspirerad av klassiska gotiska spökhistorier – särskilt Sheridan LeFanus Carmilla – och Rachel Klein håller läsaren svävande i ovisshet om vad som är verklighet, och vad som är Rebeccas fantasier. Det ska bli intressant att se vad Harron gör av det hela. Hon ställdes ju inför en liknande problematik i American Psycho

Det finns inget premiärdatum än och just nu befinner sig filmen i postproduktion.

Här kan ni läsa min recension av boken.

Källor: Screenhead, Twitchfilm och Sarah Bolgers fan site.

Besök även Saras blogg Glory Box!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print