Förhandsvisningarna av världens dyraste musikal – Spider-Man: Turn off the Dark – går för fulla hus på Broadway. Men problemen för den otursförföljda föreställningen är långt ifrån över.

Jag har tidigare rapporterat om superhjältemusikalen med superstora problem. Premiären är nu uppskjuten till 15:e mars, men biljetterna till förhandsföreställningarna går som smör. Dock inte av de skäl som Julie Taymor och Bono har hoppats.

– Varför jag vill se Spindelmannen? För att det är som Nascar. Jag bara väntar på blodet.

Callie Enbry, en beskedlig medelålders kvinna från Arkansas, skrattar men betonar ändå att hon är seriös.

– Olyckorna och alla fiaskon. Jag vill se om allt stämmer.

Det är Daniel Kerstedt som skriver om föreställningen i Svenska Dagbladet. Det var slutsålt när han såg föreställningen, men publiken tycktes mest vara ute efter att få se något gå snett.

Det är nämligen först cirka 90 minuter in i den högtflygande föreställningen, regisserad av Julie Taymor (Lejonkungen) och med musik av Bono och Edge från U2, som publikens jubel och fascination tar verklig fart. Och det är när Spindelmannen och fienden Green Goblin blir hängande i luften i flera minuter på grund av ett tekniskt fel.

Kerstedt gör tummen ner för musiken som han tycker “låter som hämtad från en sämre U2-platta”. Men resten av veckans föreställningar är slutsålda de också, vilket gör musikalen till den Broadwaydebut som har dragit in mest pengar någonsin.

Kritikerna menar att olycksfågeln i grund och botten är en kalkon, och ironiskt nog kanske den sensationslystna publiken slutar strömma till om de tekniska problemen blir lösta. Och om problemen kvarstår så är frågan vilka som tröttnar först: skådespelarna eller publiken.

En sak är klar: Sista ordet om Spider-Man: Turn Off the Dark är ännu inte sagt.

Läs hela artikeln här.

Och är finns fler recensioner:

New York Magazine, New York Times, Los Angeles Times.

Besök även Saras blogg Glory Box!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print