Tyvärr måste vi rapportera att Filmmedias redaktion inte är synska – vi landade blott på 60% rätt. Men vi lovar att ligga i hårdträning till nästa år. Här är är 2011:s Oscarsvinnare!

Sex av tio rätt blev slutresultatet för Filmmedias redaktions tipsrad.

Inte helt oväntat tog The King’s Speech hem gubbarna för bästa film och bästa manliga huvudroll (Colin Firth). Mer oväntat, åtminstone för oss, var att filmens regissör Tobe … nej, Tom Hooper och manusförfattare David Seidler vann för bästa regi respektive bästa originalmanus.

Ingen av de fyra skådespelarpriserna bjöd på några överraskningar – det var exakt samma gäng som belönades på årets Golden Globe-gala. Filmmedia hade satsat på ett wild card med John Hawkes som bästa manliga biroll, men priset gick till Batman. Däremot vågade vi inte satsa på någon annan än Melissa Leo som bästa kvinnliga biroll, och det gjorde vi helt rätt i. Natalie Portman krönte som väntat sitt triumftåg – en golden globe och en BAFTA – med den lille gyllene gubben.

Föga oväntat drog Inception hem ett gäng specialeffektspriser, men Hans Zimmers svulstiga soundtrack fick vara utan. Det priset gick i stället till redan Golden Globe-belönade Trent Reznor och Atticus Ross, för deras musik till The Social Network. Just den filmen fick för övrigt nöja sig med ytterligare två Oscars: en för bästa klippning och, som Filmmedia hade förutspått, för Aaron Sorkins manus (baserad på förlaga). Självfallet tog Toy Story 3 hem priset för bästa animerade film.

Slutligen – ett stort grattis till Susanne Bier!

Här finns samtliga vinnare – och här är vår tipsrad:

Bästa film – The King’s Speech Rätt!

Bästa regi – David Fincher Fel! Priset gick till Tom Hooper.

Bästa manliga huvudroll – Colin Firth Rätt!

Bästa kvinnliga huvudroll – Natalie Portman Rätt!

Bästa manliga biroll – John Hawkes Fel! Priset gick till Christian Bale

Bästa kvinnliga biroll – Melissa Leo Rätt!

Bästa animerade film – Toy Story 3 Rätt!

Bästa filmmusik – Hans Zimmer Fel! Priset gick till Atticus Rose och Trent Reznor.

Bästa originalmanus – Inception Fel! Priset gick till David Seidler för The King’s Speech.

Bästa manus baserad på förlaga – The Social Network Rätt!

Hur gick det för er? Någon som satte alla rätt på sin rad?

Besök även Saras blogg Glory Box!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print