Peter Stormare är aktuell för en storroll i den kommande Hollywoodfilmen “Hans och Greta“. Den svenska stjärnan är aktuell för en roll som en skurkaktig länsman uppger Expressen i en artikel.

Det är tydligen populärt med sagor i Hollywood just nu. Julia Roberts är involverad i en ny version av “Snövit och de sju dvärgarna” och nu är det tydligen dags att blåsa liv i “Hans och Greta” också. Dock är det inte riktigt den klassiska sagan som kommer synas på vita duken…

Hollywood-versionen börjar 15 år efter incidenten i Pepparkakshuset. Hans och Greta är inte längre några oskyldiga småbarn utan har vuxit upp till hårdföra prisjägare med siktet inställt på häxor. Titeln på filmen är följdaktligen “Hansel and Gretel: Witch hunters”.

Huvudrollerna kommer att spelas av Gemma Arterton och Jeremy Renner.

Peter Stormare är en av de mest framgångsrika svenskarna i Hollywood. Han slog igenom i med rollen som Gaer Grimlund i bröderna Coens “Fargo” och har sedan dess spelat i flera storfilmer, bland annat Spielbergs “The lost world: Jurassic Park”, och olika tv-serier.

Nyligen avslutade Stormare inspelningarna av “How I spent my summer vacation”. I den spelade han bland annat mot Mel Gibson.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print