Som Filmmedia rapporterat tidigare verkar Hollywood ha brist på originalidéer. Är det inte uppföljare till gamla kassasuccéer så är det re-makes, antingen i form av moderniserade klassiker eller amerikaniserade versioner av europeiska filmer.

Till raden av de senare kan vi nu lägga franska Rapt, rapporterar Deadline. För regin av dess Hollywoodifiering ska ingen mindre än danska Susanne Bier stå. Kanske lite märkligt att anlita danskt för att amerikanisera franskt, men Bier har ju redan erfarenhet av det stora landet i väst sedan Things We Lost in the Fire.

Originalet Rapt från 2009 nominerades till fyra Césars, Frankrikes Oscars, i de tyngsta kategorierna och bygger löst på en sann historia om en kidnappad affärsman. Indiewire påpekar att thrillers är ett nytt område för Bier, men läser man på lite mer om filmen förstår man att historien bjuder på betydligt mer drama än spänning. Vad sedan Bier tänker göra av det hela återstår att se. Blir det fokus på kidnapparna och gisslan, eller offrets familj? Nagelbitare eller moraldiskussioner? Oavsett vilket litar jag på att det bli bra. Eller vad tror ni?

Bier är annars aktuell med Hämnden, som i helgen gör upp med Biutiful om Oscarn för bästa utländska film. Mer om de nominerade kan ni läsa här.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print