Trevligt pressmeddelande från SF idag:

AB Svensk Filmindustri och Sonet Film AB har idag glädjen att offentliggöra att Lasse Hallström regisserar filmatiseringen av kriminalromanen HYPNOTISÖREN, som är en av de största svenska boksuccéerna efter Millennium- trilogin såväl nationellt som internationellt.

Efter decennier av internationella framgångar med amerikanska filmer såsom ”Gilbert Grape”, ”Alla talar om Grace”, ”Ciderhusreglerna”, ”Chocolat”, ”Sjöfartsnytt”, ”Casanova” och ”Dear John” blir HYPNOTISÖREN den första svenska långfilm Lasse Hallström regisserar på 24 år.

Filminspelningen av HYPNOTISÖREN är planerad till vintern 2011/2012 och produceras av AB Svensk Filmindustri och Sonet Film AB med Börje Hansson, Peter Possne och Bertil Ohlsson som producenter. HYPNOTISÖREN är den första filmen i en planerad serie baserad på författarpseudonymen Lars Keplers romaner om polisen Joona Linna.

Svensk biopremiär är planerad till hösten 2012.

Börje Hansson och Peter Possne:
”Utan tvekan är det här ett drömprojekt på alla upptänkliga sätt och vis! Att få filmatisera Lars Keplers fantastiska roman med Lasse Hallström som regissör är nog något av det mest spännande vi gjort.
Vi är oerhört glada och stolta över att få genomföra detta projekt tillsammans med Lasse och att Bertil Ohlsson har sagt ja till att producera filmen ihop med oss!”

Fakta:
Börje Hansson och Peter Possne ligger bakom en lång rad framgångsrika svenska filmer. Bertil Ohlsson har producerat flera internationellt framgångsrika filmer som ”Amadeus”, ”Varats olidliga lätthet” och tillsammans med Lasse Hallström ”Gilbert Grape”.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print