Sorgebeskedet är att Lena nyman är död. Skådespelerskan avled efter en tids sjukdom endast 66 år gammal. Jag minns själv Lena nyman från tidig barndom, främst från Hasse och Tages filmer och revyer som Släpp fångarne Loss och Fröken Flegmans mustasch (underskattad revy och till viss del bortglömd idag). Lena Nyman beskrivs av många som ett komiskt geni och en skådespelerska som inte trivdes i rampljuset. En av Sveriges få barnstjärnor var Nyman eftersom hon debuterade som tioåring i Farligt Löfte.

Här nedan är en hyllningskavalkad som visar det komiska geniet i högform!

[youtube]Llq2kraFys0[/youtube]

[youtube]xDki0JPpZ28[/youtube]

[youtube]1Zel22T66wQ[/youtube]

Läs mer hos AB om Lena nymans död. Här kan du också läsa en sen intervju,

Du kan också läsa mer hos DN eller hos Expressen

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print