För ett par dagar sedan kom nyheten att Stephen King’s The Stand, eller Pestens tid, kommer att bli film igen.Warner Bros och SBC Films samarbetar om projektet.

Nyheten gläder säkert många fans, men samtidigt förskräcks säkert lika många. Skall de lyckas denna gång? Eller snarare istället för att säga “igen blir den film” så kanske man borde säga – “Nu äntligen blir den film”.  År 1994 kom en åtta timmar miniserie med bland andra Molly Ringwald och Gary Sinise. Men oj vad fjärran från boken den var.

Stephen King´s The Stand anses av många fans vara Kings allra bästa. Själv har jag inte läst många, men även för mig är The Stand favoriten. Jag uppskattar särskilt de otroligt nyanserade personporträtten, att karaktärerna brottas med barndomsminnen, fobier och sexuell frustration, men också de långa samtalen, djuplodande dialogerna och inre monologerna.

Men TV-serien var inte bara riktigt dålig, utan också platt som en extra tunn pannkaka, gjord med ett felaktigt recept med på tok för mycket mjölk.

Boken, liksom serien, handlar om en epidemi som sprider sig snabbt, skoningslöst och utplånar alla människor, som på några ynka få. För dom som av någon mystisk orsak överlevt väntar en ny, svårare strid, än den mot pesten.

Nå, hur ser du själv på nyheten? Bävar du inför den, eller befinner du dig för tillfället i ett King-ianskt lyckorus?

Läs mer om filmnyheten i EW.COM och i samma sajt: Stephen King: 10 things I know about the remake of ‘The Stand’.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print