[youtube]-7gIpfrQdAI[/youtube]

Kul liten film va? Här får du veta vad det rör sig om i ett Pressmeddelande:

ARGA FÅGLAR TILL RIO

TWENTIETH CENTURY FOX OCH ROVIO MOBILE TILLKÄNNAGER ETT UNIKT SAMARBETE SOM FÖRENAR ANGRY BIRDS MED ANIMERADE FILMEN RIO

I ANGRY BIRDS RIO reser de arga fåglarna från världens mest populära Smartphone och Tablet-spel till Rio för att rädda sina bästa vänner Blu och Jewel.

HELSINGFORS & LOS ANGELES – 28 januari, 2011  – Rovios dundersuccé ANGRY BIRDS, smartphone och tablet-spelet som har blivit en global sensation och RIO, en av årets mest efterlängtade filmer, slår sig ihop för att skapa ett nytt spel ANGRY BIRDS RIO – vilket blir det första samarbetet av sitt slag inom spelutveckling mellan Rovio och Twentieth Century Fox.

Samarbetet tillkännagavs idag av Mikael Hed, CEO på Rovio Mobile som skapat ANGRY BIRDS och Peter Levinsohn, VD för New Media and Digital Distribution på Twentieth Century Fox filmbolaget bakom RIO som har svensk biopremiär den 8 april.

Denna unika spin-off av ANGRY BIRDS får luft under vingarna i mars, i samband med världspremiären av RIO. För att fira samarbetet och ge fansen en första titt på storyn i ANGRY BIRDS RIO har Rovio i sann Rovio-stil gjort en video: http://rio.angrybirds.com.

“ANGRY BIRDS RIO är den perfekta kombinationen av en mobilapplikation och en storfilm och samarbetet med Fox är definitivt ett av de mest spännande partnerskapen vi gjort med ANGRY BIRDS”, säger Mikael Hed. ”Förutom att vidga horisonten för två starka varumärken inom underhållningsbranschen har vi även tagit konceptet för samarbeten mellan mobilapplikationer och filmer till en helt ny nivå.”

”Genom att samarbeta med Rovio kombinerar vi världens populäraste applikationsutvecklare med en av filmbranschens mest kreativa krafter för att introducera den färgsprakande världen i RIO för miljontals ANGRY BIRD-fans”, säger Peter Levinsohn. Vårt samarbete med Rovio är ytterligare ett exempel på Fox Digital Entertainments fortsatta arbete att utvidga vårt innehåll till nya plattformar.”

I ANGRY BIRD RIO kidnappas de arga fåglarna och förs till magiska, färgsprakande Rio de Janeiro där de lyckas fly undan sina kidnappare och ger sig ut för att rädda sina vänner Blu och Jewel – två ovanliga papegojor och huvudrollerna i RIO. Precis som i originalversionen kommer ANGRY BIRDS RIO innehålla timmar av spelande, demoleringsutmaningar och mängder av replay-värde – allt med unika kopplingar till den nya filmen.

ANGRY BIRDS RIO släpps med 45 nivåer och nya nivåer kommer regelbundet adderas via uppdateringar. Spelet kommer att finnas tillgängligt för nedladdning till smartphones världen över.

Om RIO

Från skaparna bakom ”Ice Age”-filmerna kommer RIO, ett färgsprakande familjeäventyr om fågeln Blu som förflyttas från det trygga burlivet till den vilda brasilianska djungeln. Och det hade nog gått alldeles strålande, om han bara inte varit så flygrädd…

På sina äventyr stiftar Blu bekantskap med den färggranne Rafael som känner djungeln som sin egen bakficka, sångfåglarna Nico och Pedro som har lite olika musikaliska tolkningar på vad det innebär att vara en sångfågel, den vackra, vilda Jewel samt djungelns mest osannolika invånare; Bulldogen Luiz som förstår att det inte är snällt att äta upp sina fågelvänner men inte kan rå för att det ibland vattnas i munnen på honom.

För regi står Carlos Saldanha som regisserat ”Ice Age 2” och ”Ice Age 3: Det våras för dinosaurierna”.

Om ANGRY BIRDS

I originalspelet ANGRY BIRDS har spelaren kontrollen över en flock fåglar som hänsynslöst ger sig på de hungriga gröna grisarna som stulit deras ägg. Spelaren använder sig av en slangbella för att skjuta de arga fåglarna mot grisarna och deras udda konstruktioner. Det spännande spelet kombinerar de arga fåglarnas styrka med kunskap, logik och brutal kraft. Under 2010 laddades ANGRY BIRDS ner över 50 miljoner gånger på diverse smartphone plattformar och det finns även tillgängligt för PC och Mac.

Om ROVIO MOBILE

Rovio är en prisvinnande spelutvecklare med bas i Finland och en av de ledande oberoende spelutvecklarna i världen för mobilspel. Sedan 2003 har Rovio producerat 50 titlar för flera olika mobila plattformar. För att besöka Rovio gå till rovio.com.

Om Fox Filmed Entertainment

Fox Filmed Entertainment är en av världens största producenter och distributörer av film och producerar, köper och distribuerar filmer världen över. Dessa filmer produceras eller köps in via FFE: Twentieth Century Fox, Fox 2000 Pictures, Fox Searchlight Pictures, Twentieth Century Fox Animation and Fox International Productions.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print