Anthony Hopkins är tydligen i förhandlingar om att spela mästerregissören Alfred Hitchcock i en film med arbetsnamnet “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” påstår bloggen shockya. Andra sajter som indiewire är mer sparsmakade, eller säger att Hopkins är “loosely attached”.Huvudnyheten verkar enligt L.A.Times snarare vara den att Sacha Gervasi är i förhandlingar om regissörsstolen. Om Anthony Hopkins, som redan 2007 varit på tal om att gestalta Hitchcock, verkligen kommer att få spela “The Master of Suspense”, är alltså oklart.

Själv undrar jag varför Anthony Hopkins överhuvudtaget är på tal. Det skall till rejält med make-up och en skådespelarmässig personlighetsförändringsbravad som heter duga. Jag frågar mig också varför just inspelningen för Psycho skulle vara den mest intressanta filminspelningen för en film om Hitchcock. Visst är det regissörens mest kända, men… Nåväl, manuset är inte ens klart så vi får vänta tills vi får se resultatet.

För övrigt har den påtalade regissören Gervasi enbart regisserat en film hittills, dokumentären Anvil! The Story of Anvil, samt skrivit några manus, som till den mediokra och tråkiga The Terminal. Så förvänta er inget mästerverk, om filmprojektet ens realiseras. Själv är jag som du förstår rätt skeptisk.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print