Så har lilla Sverige också fått dela ut pris till sina duktigaste inom filmbranschen. Stor förhandsfavorit var förstås Svinalängorna med sina åtta nomineringar, men den vann inte mer än tre guldbaggar, och missade dessutom den mest prestigefyllda för bästa film.

Det priset gick istället, lite överraskande, till Sebbe. Överlag var det, bortsett från Pernilla Augusts bagge för bästa regi, inte veteranernas kväll. Debutanten Lisa Langseth belönades för bästa manus för hennes Till det som är vackert, och Alicia Vikander i samma film utsågs till bästa kvinnliga huvudroll. Hennes manliga dito blev Joel Kinnaman i Snabba cash.

Här finns listan över alla vinnare. Så, vad tycker ni? Var det rätt eller fel som vann? Kommer Alicia Vikander en dag vinna fler priser än Lena Endre? Borde Bill Skarsgård vunnit, eller ger han en bild av Aspergers syndrom lika missvisande som Rain Man? Och vad tycker vinnarna för bästa utländska film om att priset är en skalbagge? Frågorna hopar sig…

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print