[youtube]1b40pbeOP-Y[/youtube]

Synopsis:

Filmen bygger på Britt Reids äventyr. Han är förläggare dagtid och en maskerad brottsbekämpare när mörkret faller. Hans ständige sidekick är Kato och tillsammans med sin japanske vapendragare färdas han runt i bilen “The Black Beauty”, beväpnade med specialpistoler, knockout gas samt Katos närstridskunskaper blir de en duo att frukta…

Green Hornet är en karaktär som skapades för ett radioprogram 1936. Karaktären fick en intressant bakgrundhistoria eftersom hans fars farbror inte var någon mindre än John Reid, mer känd som The Lone Ranger (i Sverige känd under namnet Svarta Masken). En silvergruva med tillhörande förmögenhet har gått i arv sedan The Lone Rangers tid och Reid använder pengarna till att starta en dagstidning “The Daily Sentinel” som blir ett organ i hans kamp mot orättvisor.

Serietidningar med karaktären började ges ut och publicerades på olika förlag framtill 1953. 1966 kom den ut som TV-serie med en helt okänd skådespelare…Bruce Lee som då spelade Kato.

Filmen Green Hornet har premiär 21 januari 2011

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print