Intressanta nyheter om Ridley Scotts Alien Prequel som kan göra oss en aningen bekymrade, men samtidigt kan innebära positiva saker. Först och främst: Ridley Scotts film är inte alls längre en Alien Prequel. Nix pix, projektet har genomgått en metamorfos och är nu en helt självständig Science Fiction historia som nu går under namnet Prometheus.

Ridley Scott kommenterar själv processen:

”While Alien was indeed the jumping off point for this project, out of the creative process evolved a new, grand mythology and universe in which this original story takes place,” säger Scott. ”The keen fan will recognise strands of Alien’s DNA, so to speak, but the ideas tackled in this film are unique, large and provocative. I couldn’t be more pleased to have found the singular tale I’d been searching for, and finally return to this genre that’s so close to my heart.”

Manusförfattaren Lindelof tillägger:

”In a world flooded with prequels, sequels and reboots I was incredibly struck by just how original Ridley’s vision was for this movie. It’s daring, visceral and hopefully, the last thing anyone expects. When I sat in a movie theatre as a kid, feet raised off the floor for fear that something might grab my ankles, I never dreamed in my wildest imagination I would one day get to collaborate with the man responsible for it. Working alongside him has been nothing short of a dream come true.”

Vad man mer kan tillägga då, jo, Noomi Rapace verkar spikad till Prometeus genom en huvudroll som vetenskapsman(/kvinna) vid namn Elizabeth Shaw. Dessutom har H.R. Giger, mannen som designade Alien-monstret redan tackat ja till sin konstnärliga medverkan som Tidigare premiärår står fast, det blir 2012, redan i maj faktiskt.

Jo, jag säger då det. Visst kan Alien-fansen känna sig lite lurade, men är det inte bäst så här? Vi slipper en krystad förklaring till Alien-monstrets uppkomst och Ridley Scott får betydligt större frihet att berätta och skapa något nytt. Samtidigt kommer vi säkert att känna igen vissa spår från ursprungliga Alien, kanske ifråga om stämning och med all säkerhet ifråga om design.

Läs mer hos Guardian eller SFX.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print