William Thacker och Anna Scott - vad hände sen?

Vad gör Amélie/Ariel/Vanheden i dag? Alexander Kandiloros bad ett gäng författare, journalister och filmnördar att besvara den frågan. Resultatet blev den uppmärksammade antologin Vad gör de nu? Nu kan du tävla om tre ex!

Alexander Kandiloros (mannen bakom det här filmspelet) brukade roa sig med att fantisera kring vad hans favoritfilmkaraktärer sysslade med just i det ögonblicket. Fantasierna växte till en idé om en antologi med fan fiction av yrkesskribenter.

Resultatet blev Vad gör de nu? – en samling med 52 texter och lika många illustrationer – om filmkaraktärer från alla möjliga olika genrer.

Nu kan du vara med och tävla om tre ex av boken! Allt du behöver göra är att svara på den här frågan:

Det som vi i dag kallar fan fiction uppstod på 60-talet. Det var fansen till en science fiction-serie som började skriva om sina favoritkaraktärer. Teveserien är känd för sina hängivna, stundtals fanatiska fans, varav vissa lär sig påhittade språk och klär sig i stilrena uniformer. Vilken är serien?

1. Dr. Who

X. Star Trek

2. The Twilight Zone

Mejla ditt svar till: sara(snabel-a)filmmedia.se. Sista dagen för att svara är den 24:e januari. Vinnarna utses slumpvis bland de som har svarat rätt.

Vad gör de nu? har skickats ut till alla som är medlemmar i Göteborgs filmfestival och finns att köpa t.ex. här.

Lyssna på när Alexander berättar mer om antologin i P3 Populär, tillsammans med artisten PSTQ och journalisten Elina Wessman, som båda har bidragit till boken. Boken är även omnämnd i Expressen, och i GT finns en intervju med Alexander Kandiloros.

Besök även Saras blogg Glory Box! (Även hon har bidragit till Vad gör de nu?)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print