I mitten av november blev en av Hollywoods mäktigaste agenter mördad på väg hem från en premiär. Los Angeles-polisen tror sig ha identifierat mördaren. Nu är frågan om han agerade på egen hand – eller om han var lejd av någon annan.

Ronni Chasen började sin karriär på 70-talet då hon arbetade tillsammans med sin bror skräckfilmsregissören Larry Cohen. Sedermera blev hon en av Hollywoods mest framgångsrika PR-agenter. Hon representerade skådespelare som Michael Douglas och ledde många framgångsrika Oscarskampanjer, bland annat för The Hurt Locker. En av hennes vännner beskrev henne som “the Elizabeth Taylor of public relations. People wanted her because they knew that she knew everybody.”

Den 16:e november var Chasen på väg hem efter Burlesque-premiären. Någonstans på vägen tror polisen att mördaren körde upp jämsides med henne och avlossade fem skott. Chasen avled efter att ha förts till sjukhus. Polisen menade att den som mördade Chasen måste ha varit en skicklig skytt, vilket genast fick media att spekulera i att det rörde sig om ett beställt mord.

Drygt två veckor efter mordet fick Los Angeles-polisen ett tips om en man som skulle kunna vara den skyldige. Men när de försökte gripa honom begick han självmord. Kort därefter kom det fram att mannen hade skrutit om att han hade mördat Chasen för 10000 dollar. Media gick i spinn eftersom detta bekräftade tidigare teorier.

Just nu florerar ryktena på nätet, det ena snaskigare än det andra. Vissa menar att Chasens mord var affärsrelaterat, andra att det fanns privata skäl bakom det. En tredje grupp menar att det hela rör sig om ett tragiskt fall där Chasen råkade vara på fel plats vid fel tillfälle.

Ronni Chasen blev 64 år gammal.

Källor: IMDb och ABC Local.

Besök även Saras blogg Glory Box!

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print