Fantastiska nyheter för alla guerillafilmare och frustrerade manusförfattare! Amazon har gett sig in i filmbranschen och startat sajten Amazon Studios.

Amazon Studios vill ge filmskapare chansen att finansiera och producera sina projekt. Sajten kommer även fungera som ett forum för feedback och nätverksbyggande för kreatörer.

En användare kan ladda upp manus eller “testfilmer” (ett slags skisser av den färdiga filmen). Sedan är det bara att delta i de tävlingar som är en central del av Amazon Studios.

Den första tävlingens deadline är 31 januari 2011. Vinsten är $100,000 för bästa film, samt två priser à $20,000 för bästa manus. En gång om året hålls en stor tävling där vinsten är – håll i er nu – $1,000,000 för Bästa film och $100,000 för Bästa manus. Dessutom får de vinnarna möten med Warner Bros. som är Amazon Studios partner i projektet.

Så här formulerar Amazon Studios sin vision på hemsidan:

Movies have been developed pretty much the same way since talkies were considered cutting-edge. But here at Amazon Studios, we believe 21st-century technology creates opportunities to make and share movies and scripts more easily than ever. We invite you to:

  • Win money. Amazon Studios will award a combined $2.7 million in our first year’s worth of monthly and annual contests for the best scripts and movies. There is no charge to participate.Learn more.
  • Get noticed. Your work will be shared with a global community of filmmakers and fans, who can offer revisions and advice. Screenwriters can see their words come to life as full-length test movies made by directors vying for our $100,000 monthly awards.
  • Get your movie made. The goal of Amazon Studios is to work with Hollywood to turn the best projects into major feature films.

Gå in på Amazon Studios och läs mer!

EDIT: Projektet har fått en hel del kritik också – läs här.

/Sara
Besök även Saras blogg Glory Box!

Källor: Oh No They Didn’t – tack för tipset, Mats Strandberg. Tack också Annika för “den kritiska länken”.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print