De första 36 minuterna av Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 har läckt ut till “bittorrent” delningssajter. Warner Bros talesman säger att detta “utgör ett allvarligt copyright-brott och stöld av Warner Brothers egendom” Han säger också att bolaget håller på med en genomgripande undersökning och att man skall se till straffa förövaren så hårt som lagen tillåter.

Ägaren av en torrentsajt baserad i Nederländerna har däremot en helt annan åsikt än   de Watner Bros ger uttryck för. Mannen med pseudonymen “Ernesto” påpekar att det i själva verket mycket väl kan vara filmbolaget som själva läckt filmen. “Läckan kan gynna filmen och öka besökartillströmningen så länge inte hela filmen sprids. Om första halvtimmen är tillräckligt fängslande, kommer folk att gå till biograferna för att se resten av filmen. Det kanske är att gå för långt om man skulle påstå att Warner Bros själva har läckt filmen, men ur ett affärsperspektiv skulle detta vara logiskt.”

Vad tror du? Att det handlar om att filmbolaget äntligen lärt sig använda sig av nyare informationsvägar i marknadsföringssyfte? Visst finns det en poäng i det “Ernesto” påpekar.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print