Man kan ju tycka att det har varit en uppsjö av animerade filmer på sista tiden, särskilt en hel del som spelats in i och /eller visats i digital 3D. Men Oscarkommittén har kommit fram till att endast 15 filmer har kvalat in för att kunna nomineras för bästa animerade film. Eftersom det krävs minst 16 filmer för att kunna nominera fem filmer, står man alltså film kort och alltså kommer bara tre filmer att få slåss om den prestigefyllda Oscarstatyetten för “bästa animerade film”.

De 15 filmer som kvalat in är: Alpha and Omega, Cats & Dogs, The Dreams of Jinsha (kinesisk!), How to Train Your Dragon, Idiots and Angels, The Illusionist (Fransk!), Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, Megamind, My Dog TulipShrek Forever After, Summer Wars (Japansk!), Tangled, Tinker Bell and the Great Fairy Rescue, och slutligen Toy Story 3.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print