Filmen Kung Fu Panda var visserligen bitvis hysteriskt rolig, men samtidigt ett rätt övertydligt hopkok av klichéer och kopierade scener från en rad andra filmer. Nu finns ligger handlingen ute (synopsis) på den officiella sajten för Kung Fu Panda 2. Handlingen är väl inte särskilt originell den här gången heller, men riktigt hur mycket som egentligen “stjäls” den här gången förtäljer dock inte synopsis:

Po lever nu i sin dröm som drakkrigaren och skyddar “Valley of Peace” tillsammans med sina vänner kung fu mästaren och The “Furious Five” – Tigress, Crane, Mantis, Viper och Monkey. Men Pos nya liv hotas av uppkomsten av en formidabel skurk, som planerar att använda ett hemligt, ostoppbar vapen för att erövra Kina och förstöra kung fu.

Det är upp till Po och “The Furious Five” att resa över hela Kina för att möta detta hot och besegra den. Men hur kan Po stoppa ett vapen som kan stoppa kung fu? Han måste se tillbaka till sitt förflutna och avslöja hemligheter med sitt eget mystiska ursprung. Först då kommer han att kunna låsa upp den styrka han behöver för att lyckas.

“Förstöra Kung Fu” kanske är nyckeln till den smått löjliga undertiteln vi hört tidigare” “The Kaboom of Doom”. I Kung Fu Panda 2 får vi återse, eller snarare återigen höra rösterna till, Jack Black (Po), Angelina Jolie, Seth Rogen, Lucy Liu, David Cross och Dustin Hoffman. Dessutom tillkommer rösterna Gary Oldman, Jean Claude Van Damme, Michelle Yeoh och Victor Garber.

Filmen Kung Fu Panda 2 har premiär den 27 maj 2011 och kommer att visas i 3D.

Ser du fram emot att kunna få återse den animerade “Kung Fu-pandan”  i 3D? Och vad tycker du egentligen om handlingen som beskrivs i synopsis ovan?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print