Vi har inte hört mycket om nya Thundercats-serien som utannonserades tidigare i år. Men nu har vi fått lite update om projektet genom MTVs intervju med producenten av den nya tecknade TV-serien, Michael Jelenic. Det här är vad han låter oss få veta:

Vad vi redan visste är att Thundercats görs i samma japanska studio som skapade Animatrix,  Studio4C. Och enligt Jelenic kommer studion att få sätta sin egen prägling, eller signatur på TV-serien.

Vi har redan förstått att stilen kommer att vara något mörkare och inte lika färgglad på 80-talsvis. Detta bekräftas nu av Jelenic som säger att det kommer att bli blekare färger, en mer avskalad ton.

Handlingen, eller rättare sagt bakgrundshandlingen och mytologin, så att säga “förenklas” som Jelenic säger:

“En sak är att jag har  försökt förenkla mytologin lite. Det är en ganska komplicerad bakgrundshistoria som lånar mycket från annat sci-fi stoff, som Superman och Star Wars. Vid utvecklingen av detta ville jag att det skulle vara lite enklare. I den ursprungliga versionen,  är typ tre olika planeter inblandade… Jag ville bara föra allt samman.  På det sättet är den en delvis ny fantasi, men samtidigt kommer vi att återse alla karaktärer som vi älskar. “
Nåja, “alla karaktärer som vi älskar”, kanske är ett understatement. Vi kommer också att återse en av dom som toppar många listor med mest irriterande tecknade karaktärer och sidekicks – Snarf! Men Jelenic lugnar oss en smula. Karaktärern kommer också att tonas ner. Han kommer inte heller att kunna tala, bara säga “snarf, snarf ” då och då:
“Det är ett sätt att få med honom i showen utan att irritera varje person som hatar honom. Det är lustigt, eftersom folk är alltid så:  ‘jag hatar Snarf! Men vänta, kommer ni inte att ta med honom? Det är ju hemsk!'”

Visste du förresten att James Lipton (“Inside The Actors Studio”) skrev ledmotivet till gamla Thundercats-serien?

Ser du framemot att återse Thundercats och alla karaktärerna (inklusive Snarf)?

Relaterat:

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print