MGM har begärt något som kallas Chapter Eleven. Detta innebär att domstolen beslutar om en omkonstruktion av bolaget för att förhindra konkurs. Detta kan ses som en allra sista utväg för att undvika konkurs och innebär att MGM står på ruinens brant. Detta rapporterar om idag.

Redan i januari skrevs det en hel del om filmbolagets “sista andetag”, även i kvällspressen, spekulerades det i att MGM snart skulle gå i konkurs. Produktionen av den 23:e James Bond-filmen lades på is och har varit i stort sett dödförklarad.

Vi vet inte ens om MGM får igenom begäran. Bolaget har skulder på motsvarande drygt 26 miljarder svenska kronor. MGM står även bakom som största finansiär av The Hobbit, men har ändå gett filmen greenlight, alltså godkänt produktion och inspelningen.

Om MGM får igenom begäran kan filmer som Bond 23 få en ny chans. Men detta är bara ett om och ett kanske. Vi vet inte ens hur mycket som kommer att vara kvar efter omstruktureringen av filmbolaget. Vi får ju i vilket fall hoppas att inte produktonen av The Hobbit går omkull.

Vad tror du? Att jättebolaget klarar sig?

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print